Clatite din pastarnac cu branza de vaci

Printeaza

Clatite din pastarnac cu branza de vaci

Ingrediente:

Pentru sos:

  • 250 g branza sau urda
  • 75 g smantana
  • 5 linguri lapte
  • 1 legatura ceapa verde taiata marunt

Pentru clatite:

  • 450 g pastarnac ras
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 4 linguri lapte
  • 75 g nuci taiate
  • 75 g stafide
  • 50 g caise deshidratate taiate
  • 50 g pesmet alb
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Clatite din pastarnac cu branza de vaciSe amesteca branza cu smantana, laptele si ceapa verde si se potriveste de sare si piper.

Se pune intr-un vas pastarnacul, ceapa, usturoiul si laptele, se fierbe inabusit la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute.

Se ia de pe foc si se adauga nucile, caisele, stafidele si pesmetul. Se formeaza 8 clatite de 2 cm grosime.

Se topeste untul si se projesc clatitele pana se rumenesc. Se servesc cu sosul de branza deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.