Clatite cu dovlecei si bacon
PrinteazaClatite cu dovlecei si bacon din: ouă, lapte, făină, sare, piper, ulei, bacon, ceapă albă, ceapă roşie, ardei gras, dovlecei, usturoi, roşii cherry, sos de soia, verdeaţă, lamaie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 125 ml lapte
- 60 g făină
- sare, piper
- 3 linguri ulei
- 40 g bacon
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei gras
- 500 g dovlecei
- 4 căţei de usturoi
- 8 roşii cherry
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri verdeaţă tocată
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu lapte, făină, sare şi piper. Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjesc pe rând 4 clătite.
Se încinge în altă tigaie 1 lingură de ulei şi se adaugă baconul tocat mărunt şi ceapa tocată şi se prăjesc împreună; se adaugă dovleceii decojiţi şi tăiaţi cuburi, precum şi usturoiul pisat.
Se sărează, se piperează şi se călesc puţin. Se adaugă jumătăţi de roşii, sos de soia şi suc de lămâie; se încălzesc puţin împreună.
Se repartizează compoziţia peste clătite, se pliază o singură dată şi se presară verdeaţă.
Clatite cu dovlecei si bacon
Pofta buna!