Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure

Printeaza

Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure din: oua, faina, lapte, zahar vanilat, ulei, sare, praf de copt, mascarpone, rom, zahar brun si fructe de padure.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 350 g de faina
  • 400 ml de lapte integral
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 1 lingura de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • pentru crema:
  • 2 cutii de mascarpone
  • 2-3 linguri de rom negru (sau lichior)
  • 150 g de zahar brun
  • mix de fructe de padure si zahar pudra, pentru servit

 

Mod de preparare:

Amesteca bine cu un tel sau cu un mixer ingredientele pentru aluatulul de clatite (cu exceptia prafului de copt). Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, adauga praful de copt si mai amesteca putin.

Incinge o tigaie nonaderenta si prajeste fara ulei clatitele. Formeaza clatite putin mai groase pentru ca praful de copt, chiar si in cantitate mica, le va oferi o textura usoara si pufoasa.

Intre timp, pregateste crema de mascarpone. Amesteca bine zaharul cu romul si branza mascarpone, apoi lasa la frigider pana la servire. Umple fiecare clatita cu crema de mascarpone si impatureste doar o data, fara sa rulezi. Presara fructele de padure preferate si putin zahar pudra.

Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • clatite cu mascarpone si capsuni
  • https://www restaurantedelux ro/clatite-dulci-mascarpone-fructe-padure html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.