Clatite dulci

Printeaza

Clatite dulci din: oua, faina, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsune, kiwi, orez, unt, sfecla rosie si scortisoara.

Ingrediente:

pentru clatite;

  • 2 oua
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 2 lingurite cu zahar
  • sare
  • ulei

pentru umplutura:

  • 2-3 linguri cu gem de capsune
  • 2-3 kiwi
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cesti cu lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu unt
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 sfecla rosie

 

Mod de preparare:

Prepara niste orez cu lapte: pune pe foc untul, scortisoara si zaharul, lasa-l sa se caramelizeze putin, apoi pune orezul.

Amesteca si adauga laptele. Lasa la foc redus pana ce se face orezul. Coace sfecla in folie. Fa din ea bastonase.

Prepara aluatul de clatite, lasa-l un sfert de ora la frigider. Prajeste clatite in tigaia incinsa unsa cu ulei.

Intinde o clatita unge-o cu gem, intinde apoi un strat din felii de kiei, strat de orez cu lapte.

Pune bastonasele de sfecla in mojloc si ruleaza strans, inveleste in folie de aluminiu si da la rece minim o ora.

Scoate si taite fiecare clatita in patru.

 

Clatite dulci

Clatite_dulci

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata delicios!
    O sa le prepar si eu, pentru puiul meu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.