Clătite evreieşti (Blintz)
PrinteazaO reteta de clatite evreiesti din: oua, lapte, amidon de porumb, sare, unt sau margarina, branza ricotta, branza, zahar, extract de migdale, capsuni, zahar,
- 3 ouă
- 11/4 pahare lapte
- 1 pahar faină
- 1 lingură amidon de porumb
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 pahar unt sau margarină
- 430 g brânză ricotta
- 170 g cremă de brânză moale
- 3 linguri zahăr
- 1/4 linguriţă extract de migdale
pentru sosul de fructe:
- 250 g căpşuni/mure
- 50 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluatul de biintz se amestecă în blender ouăle cu laptele, făina, sarea şi amidonul de porumb până devine o compoziţie omogenă. Se unge o tigaie de teflon cu unt şi se pune la foc mediu până începe să sfârâie. Se ia tigaia de pe foc, se toarnă în untul încins câte 3 linguri de aluat pentru o clătită şi se readuce pe foc.
Se lasă până ce clătita e rumenită pe o parte. Se răstoarnă blintzul pe un platou mare şi se unge cu unt partea rumenită. Pentru umplutură se amestecă ricotta, crema de brânză, zahărul şi extractul de migdale, până ce ingredientele sunt încorporate. Se pun câte 2 linguri de umplutură de brânză pe fiecare biintz în centrul părţii nerumenite.
Se împăturesc. Se topesc 2 linguri unt într-o cratiţă mare la temperatură medie. Se adaugă clătitele şi se gătesc 2 minute pe fiecare parte până ce devin fierbinţi. Se servesc calde în baie de sos de fructe, care se face din ingredientele de mai sus.
Clătite evreieşti
Pofta buna!