Clatite facute cu unt umplute cu branza dulce
PrinteazaClatite facute cu unt umplute cu branza dulce din: oua, faina, unt, lapte, apa sau sifon, lamaie sau portocala, sare, dulceata, gem, branza de vaci.
Ingrediente:
- 1-2 ouă
- 12 linguri cu făină
- 2 linguri cu unt
- 1/2 l lapte
- 1 cană cu apă rece sau sifon
- răzătură de coajă de lămâie sau portocală
- 1/4 linguriţă cu sare
Umplutura:
- dulceaţă
- gem
- brânză de vaci
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un castron mare sau într-un vas emailat, bateţi-le cu furculiţa ca pentru omletă şi adăugaţi 3-4 linguri cu Şină proaspăt cemuS. Subţiaţi cu puţin lapte. Procedaţi la fel până terminaţi Şina. Adăugaţi sarea şi răzătură de lămâie, omogenizaţi. Subţiaţi cu apă rece sau sifon, lăsaţi amestecul la rece 1 oră (dacă vreţi să aveţi clătite pufoase).
Ungeţi tigaia cu unt, turnaţi un polonic din aluat, lăsaţi clătita să se rumenească uşor, apoi desprindeţi marginile şi întoarceţi-o pe partea nerumenită. Strângeţi clătitele pe platou mare. După ce faceţi 2-3 clătite ungeţi din nou tigaia cu unt.
Lucraţi la foc potrivit.
Intindeţi umplutură pe jumătate de clătită (dulceaţă, gem sau brânză de vaci puţin îndulcită cu zahăr sau cu fructe de sezon), rulaţi şi aşezaţi desertul pe platou curat.
Serviţi imediat. Clătitele sunt bune calde.
Pofta buna!