Clatite frantuzesti cu dulceata

Printeaza

Clatite frantuzesti cu dulceata din: faina, ou, lapte, ulei, sare, coniac, dulceata de cirese sau compot, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 1 pahar de făină
  • 1 ou
  • 1 cană cu lapte nefiert
  • 1 lingură cu ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingură de coniac
  • dulceaţă de cireşe sau compot
  • 2 linguri cu zahăr pudră

 

Mod de preparare Clatite frantuzesti cu dulceata:

Turnaţi faina cernută într-un castron, faceţi un gol unde veţi pune: oul întreg, puţină sare, ulei, 1 lingură de coniac şi laptele.

Amestecaţi cu lingura de lemn până când obţineţi un aluat moale, fără cocoloaşe.

Amestecaţi în aluat cireşele (crude, din compot sau din dulceaţă), omogenizaţi şi turnaţi aluatul într-o tigaie de teflon, unsă cu ulei.

Aşezaţi tigaia pe flacăra mică, lăsaţi să se închege aluatul 8-10 min. întoarceţi clătita, lăsaţi să se coacă alte 8-10 min pe foc mic.

Scoateţi pe un platou sau o farfurie, pudraţi cu zahăr pudră.

Serviţi desertul cald, tăiat felii în rază.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.