Clatite cu fructe de padure din: faina, zahar, sare, oua, lapte batut, apa minerala, unt sau margarina, fructe de padure proaspete, lamaie, zahar pudra, branza de vaci si smantana dulce.
Ingrediente:
Pentru aluat:
350-400 g făină
80-100 g zahăr
1/2 linguriţă cu sare
6-7 ouă
250-300 ml lapte bătut
1/4 l apă minerală
80-100 g unt sau margarină
Pentru umplutură:
500-550 g fructe proaspete, ca: zmeură, mure, coacăze, etc.
1/2 de lămâie zemoasă
5-6 linguri cu zahăr pudră
250-300 g brânză de vaci
200-250 g smântână dulce
Mod de preparare:
Faceţi un aluat de clătite, combinând laptele bătut cu apă minerală, după care lăsaţi-l să se odihnească 20 de minute.
Curăţaţi, spălaţi fructele cu grijă, apoi combinaţi-le cu 3-4 linguri de zahăr pudră şi stropiţi-le cu zeama de lămâie.
Omogenizaţi apoi brânza împreună cu smântână, în mixer, îndulciţi-o cu restul de zahăr şi încorporaţi aici fructele.
Faceţi foile de clătite pe jumătatea fiecăreia puneţi câte o lingură de umplutură şi rulaţi-le.
Clatite cu prune din: aluat, ou, zahar, ulei, prune, cimbru. Ingrediente: 125 g mix pentru aluat de clatite + 1 ou 600 g prune, curatate de samburi si taiate 60 g zahar ulei cimbru Mod de preparare: Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, adăugând oul. Lasă deoparte. Incinge cuptorul la semnul 6/200° C. […]
Clatite cu pere si mere caramelizate din: pere, mere, zahar, faina, oua, lapte, ulei, scortisoara. Ingrediente: 3 pere 3 mere 200 g zahăr 150 g făină 200 ml lapte 1 ou 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 1 lingură ulei 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Mixezi oul, 150 g zahăr şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.