Clatite cu gem si telemea
PrinteazaClatite cu gem si telemea din: ouă, zahar, ulei, bere, lapte, apa minerala, esenta de vanilie, faina, gem, telemea.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri ulei
- 6 linguri bere
- 300 ml lapte fiert şi răcit
- 300 ml apă minerală
- esenţă de vanilie
- făină, cât este necesară pentru o compoziţie moale.
Pentru umplutură:
- gem
- telemea
Mod de preparare:
Freci ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, berea şi esenţa. Laptele îl amesteci cu apă minerală şi adaugi amestecul în compoziţie, alternând cu făina proaspăt cernută.
Laşi compoziaţia la frigider, aproximativ 30 de minute. încingi tigaia şi o ungi cu ulei. lei cu polonicul din compoziţie şi torni în tigaie.
Clătita o coci pe ambele părţi, apoi repeţi operaţiunea, până când se termină compoziţia, lei o clătită şi o ungi cu gem, pui altă clătită peste ea şi razi brânză, apoi rulezi.
Aşeasta este combinaţia care îmi place mie, dar se pot umple cu ce vrea fiecare.
Pofta buna!
Foarte bune clatitele!