Clătite cu lapte și ouă din: oua, lapte, faina, zahar, extract de vanilie, sare, unt, sirop de artar, fructe, zahar pudra sau ciocolata. Clătitele clasice cu lapte și ouă sunt o delicatesă versatilă și delicioasă, perfecte pentru micul dejun sau desert. Ingrediente: 2 ouă mari 250 ml lapte 150 g făină 2 linguri de […]
Clatite cu ghimbir
PrinteazaClatite cu ghimbir din: oua, lapte, ghimbir, unt, creme double, sirop de ghimbir, prune.
- 4 ouă
- 1/2 I lapte
- 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt,
- 60 g unt sau margarină pentru prăjit
Pentru cremă:
- 2 linguri eu ghimbir conservat
- 150 g creme double
- 2 linguri cu sirop de ghimbir
Pentru clătite:
- 500 g prune dulci
Mod de preparare:
Preparaţi aluatul de clătite, descojiţi şi radeţi ghimbirul apoi puneţi-l în aluat şi lăsaţi-l să se dospească.
Tăiaţi ghimbirul cqnservat în cubun mici, combinaţi-le cu crema double şi condimentaţi cu sirop de ghimbir.
Tăiaţi prunele în jumătăţi şi îndepărtaţi-le sâmburii.
Intr-o tigaie, puneţi puţin unţ turnaţi aici aluat şi aşezaţi aici jumătăţi de prune.
Pe fiecare clătită puneţi câte puţînă aromă de ghimbir şi fecoraţi-le cu frunze de lămâiţă.
Clatite cu ghimbir
Clatite cu zucchini din: oua, smantana, ulei, aluat pentru clatite cu migdale, scortisoara, sare, nucsoara, zucchini. Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini […]
Pofta buna!