o rețetă clasică, savuroasă, care combină aromele proaspete și pătrunzătoare ale lămâii și rozmarinului cu carnea suculentă de cocoș. Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină în familie sau pentru o ocazie specială, oferind o experiență culinară bogată și plină de gust. Prepararea este simplă, dar rezultatele […]
Clatite la gratin
PrinteazaClatite la gratin din: oua, faina, lapte, unt, smantana, sunca, ciuperci, parmezan, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 ceaşcă cu făină
- 1 ceaşcă cu lapte rece
- 1 lingură cu unt
- 8 linguri cu smântână
- 2 linguri cu şuncă tăiată mărunt
- 2 linguri cu ciuperci tocate pesmet
- parmezan ras
- sare
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Clatite la gratin: Din făină, 2 ouă şi un praf de sare prepară un aluat pe care îl subţiezi cu laptele rece. Amestecă mereu pentru a nu se face cocoloaşe.
Coca pentru clătite trebuie să aibă consistenţa unei smântâni subţiri.
Coace clătitele pe rând, într-o tigaie potrivită. Separat, freacă într-un castron 2 gălbenuşuri răscoapte, date prin sită, cu 2 gălbenuşuri crude şi o lingură cu unt bătut spumă.
Adaugă 2-3 linguri cu smântână, şunca tocată, ciupercile fierte şi tăiate, iar la final, cele 2 albuşuri bătute spuma. Potriveşte de sare şi piper.
Umple clătitele cu această compoziţie, aşază-le unele lângă altele într-un vas termorezistent uns cu unt. Pune restul de smântână, pesmetul şi parmezanul ras.
Dă la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Ulei de arbore de ceai pentru acnee
Remediu natural pentru tenul problematic. Uleiul esențial de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice, fiind un remediu eficient și natural pentru tratarea acneei. Acesta ajută la reducerea inflamației, combaterea bacteriilor care provoacă acneea și la curățarea porilor, prevenind astfel apariția […]