Clatite gratinate
PrinteazaClatite gratinate din: apa minerala, lapte, oua, ulei, sare, faina, praz, cascaval, smantana, sare, piper.
Pentru aluat:
- 500 ml apă minerală
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- făină
- 3 linguri ulei pentru copt
Pentru umplutura:
- 3 fire de praz tăiate rondele fine
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- 150 g smântână
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Pentru gratinat:
- 100 g caşcaval ras
- 8 felii bacon
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi pui făină până obţii o compoziţie curgătoare de consistenţa smântânii. Omogenizezi bine ingredientele, apoi coci clătitele.
Pentru umplutură, căleşti prazul într-o lingură de ulei. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte. Laşi la răcorit.
Baţi ouăle cu smântână şi cu caşcavalul ras şi torni în amestecul de praz. Umpli clătitele, le pui într-un vas, uns în prealabil, aşezi printre ele feliile de bacon şi presari caşcavalul ras.
Dai clătitele la cuptorul încins şi le ţii până capătă o frumoasă culoare aurie.
Clatite gratinate
Pofta buna!