Clatite cu gulii

Printeaza

Clatite cu gulii din: gulii, oua, lapte, faina, maghiran, chimen, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg gulii
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 150 g făina
  • 1 linguriţă măghiran
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • piper
  • sare
  • 70 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi guliile şi le dai pe răzătoarea mare. Le înăbuşi în 2-3 linguri de ulei, adăugând periodic câte puţină apă şi amestecând până când guliile se înmoaie şi scad. Sărezi şi condimentezi legumele după gust.

Amesteci într-un bol ouăle cu făina şi subţiezi compoziţia cu laptele pe care îl torni treptat. In aluatul moale obţinut, încorporezi o treime din pasta de gulii, condimentele şi sare după gust.

Incingi o tigaie antiaderentă şi o ungi cu ajutorul unui şerveţel îmbibat cu ulei. Pui câte un polonic de compoziţie în tigaia încinsă şi coci fiecare clătită la foc mediu, pe ambele părţi.

Umpli clătitele cu pasta de gulii rămasă şi le rulezi.

Clatite cu gulii

Clatite_cu_gulii

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.