Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta

Printeaza

O reteta de clatite de hrisca cu spanac si branza ricotta din: faina, faina de hrisca, sare, piper, ou, albus, ulei de floarea soarelui, branza de vaci, urda, branza ricotta, spanac, suc de lamaie, nucsoara, boia, rosii si busuioc.

Ingrediente:Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta

  • 150 g faina alba
  • 100 g faina de hrisca
  • sare si piper negru
  • 1 ou intreg
  • 1 albus
  • ulei de floarea-soarelui pentru uns

pentru umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 100 g urda
  • 100 g branza ricotta
  • 300 g spanac proaspat
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 0.5 lingurita de nucsoara rasa

pentru ornat:

  • boia

garnitura:

  • rosii
  • frunze de busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se aduc branzeturile la temperatura camerei. Pentru clatite se cerne faina impreuna cu 1 lingurita de sare. Intr-un castron se bat oul intreg si albusul, impreuna cu 450 ml de apa, pana cand s-au amestecat bine, apoi se toarna treptat peste faina, batand totul foarte bine. Se lasa deoparte 30 de minute.

Se clateste spanacul si se curata de codite, apoi se pune inca umed intr-o cratita. Se acopera si se rumeneste 3-4 minute la foc potrivit pana cand s-a inmuiat, apoi se scurge bine. Dupa ce spanacul s-a racit suficient se stoarce si se toaca marunt. Se amesteca branzeturile cu spanacul si se asezoneaza cu zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper dupa gust.

Pentru clatite se pune o tigaie mica la foc potrivit-iute. Se amesteca aluatul si se verifica daca este suficient de subtire: daca nu, se adauga cate o lingura de apa. Cand tigaia este incinsa se unge cu un servetel de bucatarie inmuiat in ulei de floarea-soarelui, apoi se toarna 2-3 linguri de aluat si se inclina tigaia astfel incat clatita sa o acopere complet. Se coace clatita 11/2 minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca si sa se ridice.

Se dezlipesc usor marginile cu o spatula, apoi se intoarce clatita pe cealalta parte si se mai coace 20-30 de secunde. Nu se intoarce clatita inainte ca marginile sa se dezlipeasca, deoarece aluatul se va lipi de tigaie; de asemenea, nu se face clatita prea crocanta, deoarece se va rula greu.

Se coc in acelasi mod inca sapte clatite, ungand tigaia ori de cate ori este nevoie. Fie se umplu clatitele pe masura ce sunt gata, fie se pastreaza intre servetele de bucatarie si acoperite cu folie.

In final se pun 2-3 linguri de umplutura in centrul fiecarei clatite fierbinti, apoi se impacheteaza. Se servesc presarate cu boia acompaniate de rosii ornate cu busuioc.

Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta

Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.