Clătite integrale umplute cu carne
PrinteazaO reteta de clatite integrale umpluta cu carne din: faina integrala, sare, lapte, oua, ulei, ceapa, carne de pui, ardei iute, vin alb, cimbrisor, bulion, rosii decojite, boabe de fasole in sos de chili, usturoi, boabe de porumb, ceapa verde, iaurt, smantana, bulion, sare si piper.
- 180 g faina integrala
- 1 praf de sare
- 450 ml lapte
- 2 oua mici
- 1-1/2 lingurita ulei
- ulei pentru prajit
umplutura:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 400 g carne de pui tocata
- 1 lingurita ardei iuti pisati
- 100 ml vin alb
- 3 lingurite cimbrisor tocat
- 1 lingura bulion
- 200 g rosii decojite (conserva)
- 200 g boabe de fasole alba in sos de chili (conserva)
- 2 catei de usturoi
- 3-4 linguri boabe de porumb (conserva)
- 12 fire ceapa verde
sos:
- 100 g iaurt
- 180 ml smantana
- 3 lingurite bulion
- sare
- piper
- 1 ardei iute tocat
Mod de preparare:
Se prepară aluatul de clătite: se amestecă într-un castron făina cu sarea. Se adaugă treptat ouăle, bătute în prealabil cu lapte şi se înglobează bătând încet cu telul. In final se toarnă uleiul şi se lasă să se odihnească aluatul la temperatura camerei cca 30 min. Apoi se încinge uleiul într-o tigaie şi se coc clătitele, 2 min. fiecare.
Se prepară umplutura: se încinge uleiul, se căleşte ceapa tocată, se adaugă carnea şi se prăjeşte 8 min, amestecând continuu. Se presară sare şi ardei şi se stinge cu vin; se lasă să scadă puţin, apoi se adaugă cimbrişorul, bulionul şi roşiile; se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă puţin la foc moale, amestecând din când în când. Se adaugă în final fasolea, usturoiul pisat şi porumbul. Se amestecă şi se lasă să fiarba.
Se prepară sosul: se amestecă iaurtul cu smântână, bulionul, ardeiul iute, sare şi piper. Se ţine la frigider 30 min. Se repartizează umplutura pe clătite şi se împachetează se leagă cu fire de ceapă verde şi se servesc alături de sosul de iaurt.
Clătite integrale umplute cu carne
Pofta buna!