Clatite la gratin

Printeaza

Clatite la gratin din: oua, faina, lapte, unt, smantana, sunca, ciuperci, parmezan, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Clatite la gratin

  • 6 ouă
  • 1 ceaşcă cu făină
  • 1 ceaşcă cu lapte rece
  • 1 lingură cu unt
  • 8 linguri cu smântână
  • 2 linguri cu şuncă tăiată mărunt
  • 2 linguri cu ciuperci tocate pesmet
  • parmezan ras
  • sare
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Din făină, 2 ouă şi un praf de sare prepară un aluat pe care îl subţiezi cu laptele rece. Amestecă mereu pentru a nu se face cocoloaşe.

Coca pentru clătite trebuie să aibă consistenţa unei smântâni subţiri.

Coace clătitele pe rând, într-o tigaie potrivită. Separat, freacă într-un castron 2 gălbenuşuri răscoapte, date prin sită, cu 2 gălbenuşuri crude şi o lingură cu unt bătut spumă.

Adaugă 2-3 linguri cu smântână, şunca tocată, ciupercile fierte şi tăiate, iar la final, cele 2 albuşuri bătute spuma. Potriveşte de sare şi piper.

Umple clătitele cu această compoziţie, aşază-le unele lângă altele într-un vas termorezistent uns cu unt. Pune restul de smântână, pesmetul şi parmezanul ras.

Dă la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.