Clatite la gratin
PrinteazaClatite la gratin din: oua, faina, lapte, unt, smantana, sunca, ciuperci, parmezan, sare, piper, ulei.
- 6 ouă
- 1 ceaşcă cu făină
- 1 ceaşcă cu lapte rece
- 1 lingură cu unt
- 8 linguri cu smântână
- 2 linguri cu şuncă tăiată mărunt
- 2 linguri cu ciuperci tocate pesmet
- parmezan ras
- sare
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Din făină, 2 ouă şi un praf de sare prepară un aluat pe care îl subţiezi cu laptele rece. Amestecă mereu pentru a nu se face cocoloaşe.
Coca pentru clătite trebuie să aibă consistenţa unei smântâni subţiri.
Coace clătitele pe rând, într-o tigaie potrivită. Separat, freacă într-un castron 2 gălbenuşuri răscoapte, date prin sită, cu 2 gălbenuşuri crude şi o lingură cu unt bătut spumă.
Adaugă 2-3 linguri cu smântână, şunca tocată, ciupercile fierte şi tăiate, iar la final, cele 2 albuşuri bătute spuma. Potriveşte de sare şi piper.
Umple clătitele cu această compoziţie, aşază-le unele lângă altele într-un vas termorezistent uns cu unt. Pune restul de smântână, pesmetul şi parmezanul ras.
Dă la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!