Prepararea cărnii de vânat la slow cooker este o modalitate excelentă de a evidenția savoarea naturală a acestei cărni bogate și pline de nutrienți. Gătirea lentă asigură o textură fragedă și un gust complex, în timp ce legumele rădăcinoase adaugă dulceață și consistență. Această rețetă este […]
Clatite cu legume, din faina integrala
PrinteazaClatite cu legume, din faina integrala din: faina, faina integrala, lapte, oua, sare, dovlecel, vanata, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, rozmarin, vin alb sec, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cascaval.
Ingrediente:
- 100 g faina alba
- 70 g faina integrala
- circa 350 ml lapte
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 catel de usturoi
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 1 ceapa medie
- 1 ardei gras galben
- 4 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rozmarin tocat
- 50 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Clatite cu legume, din faina integrala: amesteca cele 2 sortimente de fainca cu lapte, oua si sare; se lasa sa se odihneasca 20 de minute.
pregătesc legumele. taie usturoiul felii.
taie cubuleţe dovleceii, vinetele, ceapa şi ardeiul gras. opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece, se decojesc şi se curăţă de seminţe; se taie cuburi.
călesc ceapa şi usturoiul în ulei încins; se adaugă rozmarin, apoi vinete, dovlecei şi ardei gras. Se călesc toate 1-2 min. stinge cu vin; se adaugă roşiile şi se condimentează.
lasă să se înăbuşe cca 10 min. potrivesc de sare şi piper.
In altă tigaie se încinge uleiul de floarea-soarelui şi se coc pe rând 8 clătite din aluatul pregătit. Cele deja preparate se păstrează la cald în cuptorul încălzit la 70°C.
Inainte de servire, clătitele se umplu cu legume şi se presară caşcaval. ornează, eventual, cu busuioc.
Pofta buna!
Carne de vânat la slow cooker cu legume rădăcinoase