Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

Printeaza

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga.

Ingrediente:

  • circa 275 ml lapte
  • 150 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 1/2 varza chinezeasca
  • 1 fir praz
  • 50 g branza de vaci
  • 50 g iaurt degresat
  • 2 linguri maioneza
  • suc de lamaie
  • piper
  • 200 g sunca de Praga feliata

 

Mod de preparare:

Se amestecă laptele cu făină şi un praf de sare; se înglobează ouăle şi se lasă să se odihnească aluatul de clătite cca 15 min.

Se coc apoi pe rând 4 clătite din acest aluat şi se lasă să se răcorească. Se pre­gătesc legumele.

Se taie varza fâşii şi se opăresc în apă cu sare; se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se taie prazul în două pe lung şi se taie părţile verzi. Tot prazul se opăreşte în apă cu sare, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă partea albă.

Se amestecă brânza de vaci cu iaurt şi maioneză; se înglobează prazul tocat şi se potriveşte după gust cu suc de lămâie, sare şi pi­per.

Se repartizează şunca peste clătite şi se ung cu cremă; se presară deasupra fâşii de varză, se ru­lează clătitele şi se taie fiecare transversal – se lea­gă apoi cu fâşii verzi de praz.

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

Clatite_cu_legume_si_fâsii_de_sunca_de_Praga

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.