Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga
PrinteazaClătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga.
Ingrediente:
- circa 275 ml lapte
- 150 g faina
- sare
- 2 oua
- 2 linguri unt
- 1/2 varza chinezeasca
- 1 fir praz
- 50 g branza de vaci
- 50 g iaurt degresat
- 2 linguri maioneza
- suc de lamaie
- piper
- 200 g sunca de Praga feliata
Mod de preparare:
Se amestecă laptele cu făină şi un praf de sare; se înglobează ouăle şi se lasă să se odihnească aluatul de clătite cca 15 min.
Se coc apoi pe rând 4 clătite din acest aluat şi se lasă să se răcorească. Se pregătesc legumele.
Se taie varza fâşii şi se opăresc în apă cu sare; se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se taie prazul în două pe lung şi se taie părţile verzi. Tot prazul se opăreşte în apă cu sare, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă partea albă.
Se amestecă brânza de vaci cu iaurt şi maioneză; se înglobează prazul tocat şi se potriveşte după gust cu suc de lămâie, sare şi piper.
Se repartizează şunca peste clătite şi se ung cu cremă; se presară deasupra fâşii de varză, se rulează clătitele şi se taie fiecare transversal – se leagă apoi cu fâşii verzi de praz.
Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut 🙂