Clatite cu macris
PrinteazaClatite cu macris din: faina, oua, lapte, sare, zahar, macris, unt, ulei, sunca, branza, crema de branza, curmale.
- 3 linguri mari de făină
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- sare
- puţin zahăr
- un pumn de măcriş
- 1 lingură unt topit
- ulei
Pentru umplutură:
- 18 felii subţiri de şuncă
- 100 g brânză de oaie
- 2 linguri cremă de brânză
- 7-8 curmale
Mod de preparare:
Măcrişul spălat şi scurs se înăbuşe în unt până ce scade şi devine o pastă. Din ingredientele clătitei împreună cu pasta de măcriş răcită se amestecă o compoziţie puţin mai groasă, decât cea a clătitelor obişnuite.
Se coc 6 clătite mai grosuţe în tigaie teflonată, pe câte un strop de ulei. Pentru umplutură se amestecă brânza de oaie cu crema de brânză, se adaugă curmalele mărunţite.
Se aşază câte trei felii de şuncă pe fiecare clătită, se ung cu crema de brânză şi se rulează. Se ţin la rece 1 oră, după care se taie în rondele de 2-3 cm.
Se servesc ca atare sau pe platouri, alături de alte aperitive.
Pofta buna!