Clatite cu mere si coniac

Printeaza

Clatite cu mere si coniac din: oua, faina, sare, lapte, lamaie, sifon, coniac, zahar, ulei.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 12-14 linguri cu făină
  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar cu sifon
  • răzătură de lămâie sau vanilie
  • 4-5 mere decojite
  • 1 lingură cu rom sau coniac
  • 3 lin­guri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei

 

Mod de preparare Clatite cu mere si coniac:

Spălaţi merele, curăţaţi-le de coajă şi de seminţe, daţi-le pe răzătoarea mare şi puneţi-le într-un castron.

Stropiţi cu rom sau coniac, acoperiţi cu 2 linguri pline cu zahăr tos.

Lăsaţi la rece 15 minute.

Spălaţi ouiăle, ştergeţi-le cu şerveţele, spargeţi-le în vas emailat. Adăugaţi 4-5 linguri cu faină, amestecaţi bine, subţiaţi cu lapte.

In aluatul obţinut puneţi restul de faină, amestecaţi bine, subţiaţi cu restul de lapte.

Săraţi şi parfumaţi cu răzătura de larnaie, adăugaţi 1 lingură cu ulei, amestecaţi cu merele rase.

Daca aluatul este prea gros, subţiaţi cu sifon si faceţi clătitele în tigaie unsă cu ule

i. Strângeţi clătitele unele peste altele pe un platou.

Presăraţi clătitele cu puţin zahăr, împăturiţi sau rulaţi şi serviţi desertul cald, langa apă sau ceai rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.