Clatite cu mere rase in aluat

Printeaza

Clatite cu mere rase in aluat din: oua, faina, lapte, sare, sifon, lamaie sau vanillie, mere, rom sau coniac, zahar, ulei.

 

Ingrediente:

  • 1 ouă
  • 12-14 linguri cu făină
  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar cu sifon
  • răzătură de lămâie sau vanilie
  • 4-5 mere decojite
  • 1 lingură cu rom sau coniac
  • 3 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei

 

Mod de preparare Clatite cu mere rase in aluat:

Spălaţi merele, curăţaţi de coajă şi seminţe, treceţi-le pe răzătoarea mare şi strângeţi în castron adânc.

Stropiţi cu rom sau coniac, acoperiţi cu 2 linguri pline cu zahăr tos. Lăsaţi la rece 1/4 oră. Spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi-le în vas emailat.

Adăugaţi 4-5 linguri cu faină, amestecaţi bine, subţiaţi cu lapte. în aluatul obţinut puneţi restul de Şină, amestecaţi omogen, subţiaţi cu restul de lapte.

Săraţi apoi parfumaţi cu răzătură de lămâie, adăugaţi 1 lingură cu ulei, amestecaţi cu merele rase.

Dacă aluatul este prea gros, subţiaţi cu sifon şi faceţi clătitele în tigaie unsă cu ulei.

Strângeţi clătitele unele peste altele pe un platou curat.

Presăraţi clătitele cu puţin zahăr, împăturiţi sau rulaţi şi serviţi desertul cald lângă apă sau ceai rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.