Risotto cu Mazăre și Parmezan din: ceapa, usturoi, orez, vin, supa, mazare, unt, sare, piper, patrunjel. Această rețetă combină cremozitatea clasică a risotto-ului cu dulceața mazării și aroma bogată a parmezanului, creând un echilibru gustativ deosebit. Reteta Risotto cu Mazăre și Parmezan Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 cană […]
Clatite cu merisoare
PrinteazaClatite cu merisoare din: merisoare proaspete, zahar vanilat, faina de hrisca, faina de grau, sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina, iaurt de frisca, merisoare din borcan si vin rosu.
Ingrediente:
- 250 g merişoare proaspete
- 2 pacheţele cu zahăr vanilat
Pentru aluat:
- 65 g făină de hrişcă
- 165 g făină de grâu
- 1 praf de sos de vanilie
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1 pacheţel cu zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă sare
- 3 ouă
- 1/2 l lapte dulce
- 60 g unt sau margarină pentru prăjit
Pentru umplutură:
- 450 g iaurt de frişcă
- 200 g merişoare din borcan
- 4 linguri cu vin roşu
- 1 pacheţel cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Clatite cu merisoare: Pregătiţi aluatul pentru clătite şi lăsaţi-l să se dospească. Combinaţi merişoarele cu zahăr vanilat, lăsaţi-le să se îmbibe 30 de minute, apoi încorporaţi-le în aluat. Prăjiţi foile de clătite pe ambele feţe.
Amestecaţi iaurtul cu vinul, merişoarele şi restul de zahăr vanilat.
Umpleţi foile de clătite cu iaurt de merişoare, împăturiţi-le apoi ornaţi-le cu frunze de lămâiţă.
Pofta buna!
Sorbet de Mango și Prosecco din: mango, apa, zahar, suc de lamaie, prosecco, menta. Sorbetul este un desert elegant și rafinat, perfect pentru a impresiona oaspeții la orice petrecere sau eveniment special. Combinația de mango exotic și spumantul Prosecco creează o experiență gustativă vibrată și sofisticată, care nu numai că răcorește, dar și incită simțurile. […]