Gnocchi cu Sos de Roșii și Mozzarella – un preparat italian clasic, perfect pentru iubitorii de paste. Această rețetă combină gnocchi pufoși din cartofi cu un sos de roșii aromat și mozzarella topită, creând un fel de mâncare delicios și reconfortant. Este o alegere excelentă pentru prânz sau cină, fiind rapid de preparat și plin […]
Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir
PrinteazaClatite cu miere, fistic si petale de trandafir din: lapte, oau, faina, sare, piper, miere lichida, petalele de la 1 trandafir, fistic
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 25 g făina cernută
- ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- 50 g miere lichida
- petalele de la 1 trandafir
- 50 g fistic
Mod de preparare:
Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir: Cu 2-3 zile înainte de a face clătitele, se toacă (dar nu prea mărunt) petalele de trandafir, care se lasă la macerat în miere.
In ziua respectivă, se bate laptele cu ouăle şi făina, evitându-se cu grijă cocoloaşele. Se amestecă în continuare şi se adaugă o lingură de ulei de măsline, două linguriţe de miere cu petale de trandafir, sarea şi piperul.
Se lasă pasta la răcoare timp de 30 de minute. In acest timp, se curăţă de coajă şi se pisează fisticul, se âşază într-o farfurie mare, se toarnă restul de miere într-o altă farfurie.
Se închinge uleiul într-o tigaie şi se aşază pasta sub formă de clătite subţiri. După ce s-au rumenit bine, se rulează şi se trec prin miere şi apoi prin fistic.
La aceste delectabile clătite, umpleţi-vă cupele cu vin grecesc dulce, de degustat rece dar nu de la gheaţă.
Pofta buna!
Gnocchi cu Sos de Roșii și Mozzarella