Clatite moong dal
PrinteazaCuvantul dal se refera la o supa destul de groasa, din linte sau fasole, dar si alte legume. Moong dal se face din boabe de fasole mung, originara din India. Spre deosebire de majoritatea celorlalte legume, fasolea mung nu necesita o pregatire prea laborioasa inainte de a fi consumata.
Ingredientele necesare pentru a prepara moong dal sunt ardeii iuti, curcuma si chimenul indian. In India, amestecul de condimente folosit pentru moong dal include deseori si asafoetida, un condiment amarui, cu aroma foarte puternica, facut din radacina uscata a unei plante din familia feniculului.
Clatite moong dal
Ingrediente:
- 175 moong dal
- un cubulet de 1,5 cm (sau mai mult, daca va place) de ghimbir, taiat in bucati
- 3 catei de usturoi
- 1-2 ardei iuti verzi
- 1 ceapa mica
- sare
- 1/4 lingurita curcuma
- 1/4 lingurita chimen indian
- 2 linguri frunze de coriandru, tocate marunt
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea mung, apoi scurgeti apa. Cel mai simplu este sa faceti aluatul pentru aceste clatite intr-un blender. Puneti inauntru ghimbirul. usturoiul, ardeii iuti si ceapa si maruntiti-le fin. Adaugati fasolea si amestecati-o pana ce ingredientele formeaza o pasta. Puneti 100 ml apa, un varf de cutit de sare, curcuma si chimenul. Omogenizati totul in blender; amestecul rezultat va avea consistenta aluatului pentru clatite. Turnati-l intr-un castron si adaugati frunze de coriandru.
Aceste cantitati ajung pentru 9 pana la 15 clatite, in functie de dimensiunea tigaii pe care o folositi pentru prajit. Puneti o tigaie nu prea mare pe foc (puteti adauga si putin ulei, ca sa nu se lipeasca). Turnati in tigaie o cantitate de aluat suficienta pentru o clatita si intindeti-o cu dosul unei linguri. Prajiti-o pana se rumeneste usor, apoi intoarceti-o si prajiti-o si pe cealalata parte.
Scoateti prima clatita pe o farfurie incalzita si procedati la fel si cu urmatoarele. Inainte de a turna fiecare clatita in tigaie, amestecati bine aluatul. Puneti hartie pergament intre clatite, ca sa nu se lipeasca.
Clatite moong dal
Pofta buna!