Clatite cu morcov si fasole verde
PrinteazaClatite cu morcov si fasole verde din: oua, lapte, faina, boia, fasole verde, morcov, crema de branza, ceapa verde, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 2 ouă
- 450 ml lapte
- 200 g făină
- boiâ dulce
- sare
Pentru umplutură:
- 500 g fasole verde din conservă
- 1 morcov
- 350-400 g cremă de brânză
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare Clatite cu morcov si fasole verde:
Baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi omogenizezi bine. Torni în ploaie şi făina, amestecând cu telul, ca să eviţi formarea cocoloaşelor.
Pui un praf de sare şi boia dulce. Trebuie să obţii un aluat de consistenţa smântânii.
Incingi puţin ulei într-o tigaie şi coci clătitele pe ambele părţi şi le ţii la răcit.
Scurgi fasolea, o treci printr-un jet de apă rece şi o laşi la scurs. Separat, fierbi, cu sare după gust, morcovul tăiat bastonaşe subţiri.
Crema de brânză o combini cu ceapa verde, tocată fin, şi intinzi, în strat subţire, pe fiecare clătită.
Pui şi bastonaşe cu morcov, fasole verde şi rulezi strâns. Dacă e cazul, asiguri cu scobitori.
Pofta buna!