Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

Printeaza

O reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara.

Ingrediente:Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

aluat de clatite:

  • circa 275 ml lapte
  • 150 g faina de naut
  • 1 praf sare
  • 2 oua

in plus:

  • 2 linguri ulei
  • 400 g frunze de spanac
  • 4 cepe verzi
  • 4 frunze de salvie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 80C. Se amesteca faina cu lapte si un praf de sare; se inglobeaza ouale si se lasa sa se se odihnească aluatul cca 15 min. 2 într-o tigaie mare se prăjesc 4 clătite, în porţii succesive de ulei, pe ambele feţe.

Pentru a le întoarce, se lasă să alunece clătita într-o farfurie, care apoi se întoarce cu fundul în sus şi se lasă să alunece din nou clătita în tigaie. Clătitele care sunt gata se păstrează calde în cuptor. Intre timp, se pregătesc spanacul şi verdeţurile pentru umplutură. Se toacă spanacul.

Se taie rondele ceapa verde, salvia se taie fâşii şi usturoiul se toacă. Se călesc în ulei de măsline usturoiul tocat şi ceapa verde şi se adaugă frunzele de spanac şi salvia; se călesc. Se condimentează cu sare şi nucşoară şi se umplu clătitele cu acest amestec.

Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.