Clatite cu nuci si praz
PrinteazaClatite cu nuci si praz din: faina, oua, lapte, praz, nuci, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper.
- 250 g faina
- 6 oua
- 400 ml lapte
- 5 fire praz
- 200 g nuci pisate
- 400 ml smantana
- 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 linguita cimbru uscat
- 2 lamai
- 100 g cascaval ras
- 2 catei de usturoi
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu ouăle, laptele, sare şi piper. Lăsaţi puţin în repaus amestecul bine omogenizat. Căliţi în ulei căţeii de usturoi, curăţaţi şi întregi, apoi eliminaţi-i.
Puneţi în uleiul aromat prazul tăiat în rondele şi stoarceţi lămâile deasupra lui.
Săraţi şi lăsaţi-l să se călească, la foc mic, amestecând, să nu se prindă de vas. Când prazul este călit pe jumătate, adăugaţi nucile pisate, sare şi piper, după gust.
Continuaţi călirea ingredientelor încă 10 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. Intr-o tigaie unsă cu foarte puţin ulei coaceţi clătitele din aluatul lăsat în repaus.
Umpleţi toate clătitele cu amestec de praz şi nuci. împachetaţi-le în patru sau rulaţi-le şi puneţi-le într-un vas termorezistent uns cu ulei.
Amestecaţi smântână cu caşcavalul, cimbrul şi puţină sare şi turnaţi amestecul peste clătitele din tavă. Coaceţi la foc potrivit, până când ingredientele se rumenesc uniform.
Clatite cu nuci si praz
Pofta buna!