Clatite omleta cu sos
PrinteazaClatite omleta cu sos din: oua, busuioc, ulei de rapita, ardei gras, usturoi, otet de mere, rosii tocate, paine integrala sau frunze de salata.
- 4 ouă mari
- 1 mână de frunze de busuioc
Pentru sos:
- 2 linguri ulei de rapiţă, plus extra pentru clătite
- 1 ardei gras galben, tăiat în sferturi, seminţele îndepărtate, feliat subţire
- 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
- 1 lingură oţet de mere
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- pâine integrală sau frunze de salată, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru început, prepară sosul. încinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte ardeiul şi usturoiul timp de 5 minute, până sunt moi.
Toarnă oţetul şi lasă-l să se evapore. Adaugă şi roşiile, împreună cu o treime de conservă de apă.
Acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când ardeii se înmoaie şi sosul se îngroaşă.
Intre timp, pregăteşte clătitele. Bate 1 ou cu 1 linguriţă de apă, adăugând sare şi piper după gust, apoi încinge puţin ulei într-o tigaie mică nonaderentă.
Adaugă amestecul de ou şi prăjeşte-l 1-2 minute, până când se stabilizează şi obţii o clătită subţire. Transfer-o într-o farfurie, acoper-o cu folie alimentară şi procedează la fel cu ouăle rămase.
Rulează clătitele, transferă-le în farfurii calde şi toarnă sosul deasupra, urmat de busuioc.
Serveşte-le cu pâine sau alături de o salată.
Pofta buna!