Clatite cu pui si curry din: piept de pui, curry, ulei, faina, lapte, unt si sare. Ingredinte: Umplutura: 600 g piept de pui taiat fasii subtiri o lingura de curry ulei Pentru sosul alb: o lingura de faina 50 ml apa lapte sau supa de carne 50 g unt sare Mod de […]
Clatite cu pepene galben
PrinteazaClatite cu pepene galben din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, zer de unt, unt sau margarina, pepene galben si vin alb de Porto.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 g făină din secară
- 50 g făină din grâu
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 4 ouă
- 1/ l de zer de unt, cu aromă de lămâie
- 60 g de unt sau margarină pentru prăjit foile
Pentru umplutură:
- 1 pepene galben
- patru linguri cu vin alb de Porto
Mod de preparare:
Clatite cu pepene galben: La pregătirea aluatului pentru clătite, în loc de lapte, făina amestecaţi-o cu zer de unt, apoi lăsaţi aluatul să se dospească.
Tăiaţi pepenele galben în jumătăţi, îndepărtaţi-i seminţele, iar pulpa acestuia tăiaţi-o în felii.
Stropiţi pepenele galben, astfel pregătit cu vin de Porto şi lăsaţi-l să se macereze timp de 60 de minute.
Prăjiţi foile de clătite puţin rumenite, pe ambele părţi.
Acoperiţi jumătate din fiecare foaie cu felii de pepene şi deasupra trageţi jumătatea liberă. Decoraţi cu frunze de lămâiţă.
Pofta buna!
Clatite cu urda si marar din: urda, marar, sare, faina, ou si untura. Ingredinte: 300 gr. urda o legatura marar sare 150 gr. faina 1 ou 100 gr. untura Mod de preparare Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza […]
Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval
Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. Sufleurile se […]
Pofta buna!