Clatite cu pepene galben

Printeaza

Clatite cu pepene galben din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, zer de unt, unt sau margarina, pepene galben si vin alb de Porto.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 150 g făină din secară
  • 50 g făină din grâu
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 4 ouă
  • 1/ l de zer de unt, cu aromă de lămâie
  • 60 g de unt sau margarină pentru prăjit foile

Pentru umplutură:

  • 1 pepene galben
  • patru linguri cu vin alb de Porto

 

Mod de preparare:

Clatite cu pepene galben: La pregătirea aluatului pentru clătite, în loc de lapte, făina amestecaţi-o cu zer de unt, apoi lăsaţi aluatul să se dospească.

Tăiaţi pepenele galben în jumătăţi, îndepărtaţi-i seminţele, iar pulpa acestuia tăiaţi-o în felii.

Stropiţi pepenele galben, astfel pregătit cu vin de Porto şi lăsaţi-l să se macereze timp de 60 de minute.

Prăjiţi foile de clătite puţin rumenite, pe ambele părţi.

Acoperiţi jumătate din fiecare foaie cu felii de pepene şi deasupra trageţi jumătatea liberă. Decoraţi cu frunze de lămâiţă.

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Clatite cu pui si curry

Clatite cu pui si curry din: piept de pui, curry, ulei, faina, lapte, unt si sare.   Ingredinte: Umplutura: 600 g piept de pui taiat fasii subtiri o lingura de curry ulei Pentru sosul alb: o lingura de faina 50 ml apa lapte sau supa de carne 50 g unt sare     Mod de […]

Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar din: urda, marar, sare, faina, ou si untura. Ingredinte: 300 gr. urda o legatura marar sare 150 gr. faina 1 ou 100 gr. untura     Mod de preparare Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza […]

Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval

Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. Sufleurile se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.