Clătite de peşte cu ciuperci
PrinteazaClătite de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci, ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper.
- 4 oua
- 400 g faina
- 1 l lapte
- 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau)
- 1/2 kg ciuperci
- 2 cepe
- 200 ulei
- 50 g unt
- 50 g cascaval
- sare si piper
Mod de preparare:
Din ouă, făină, lapte şi sare faci clătite, pe care le ţii la cald într-un vas încălzit şi acoperit.
Fierbi peştele în apă cu puţină sare, îl scurgi şi îl rupi bucăţi. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei.
Ciupercile spălate le tai felii şi le fierbi. Le scoţi şi le adaugi peste ceapă. Pui şi peştele, apoi le căleşti împreună 5-7 minute.
Laşi compoziţia să se răcească, o dai prin maşina de tocat sau o amesteci bine cu blenderul, adaugi sare şi piper şi umpli clătitele.
Intr-un vas termorezistent aşezi clătitele umplute, le acoperi cu caşcaval ras şi feliuţe de unt şi le dai la cuptor pentru 10 minute să se gratineze.
Pofta buna!