Clătite cu peşte şi legume
PrinteazaClătite cu peşte şi legume din: lapte dulce, oua, faina, fileuri de peste, cimbru, rozmarin, branza tofu, ardei umpluti cu branza, masline, sare, piper, ulei, apa minerala.
- 500 ml lapte dulce
- 3 oua
- 400 g faina
- 500 g fileuri de peste
- un fir de cimbru
- un fir de rozmarin
- 200 g branza tofu
- 200 g ardei umpluti cu branza
- 100 g rosii uscate in ulei
- 100 g masline
- sare
- piper
- ulei
- apa minerala
Mod de preparare:
Laptele dulce se amestecă bine cu jumătate de linguriţă cu sare, o lingură cu ulei, ouă şi făina. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă compoziţia şi se coace clătita câteva minute pe fiecare parte.
Se procedează la fel cu restul de aluat şi clătitele obţinute se păstrează la cald. Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă, se toacă marunt si se condimenteaza.
Se prajesc in putin ulei impreuna cu cimbrul si rozmarinul tocat, se adauga rosiile uscate taiate fasii si maslinele feliate, se scot cu o spumiera si se pun intr-un bol.
Se lasa sa se raceasca putin, se umplu clatitele, se impacheteaza si se pun in farfurii.
Se adauga ardeii umpluti, branza tofu taiata cubulete si se servesc imediat. La clatite se poate inlocui jumatate din cantitatea de lapte cu apa minerala.
Clătite cu peşte şi legume
Pofta buna!