Clatite picante cu carne la borcan
PrinteazaClatite picante cu carne la borcan din: oua, faina, lapte, apa, ulei, sare, carne de porc la borcan, carnati, ceapa, ou, verdeata, menta, piper, bulion, ulei.
- 2 ouă
- 20 linguri faină cernută
- 1 l lapte
- 1 cană cu apă rece
- sifon sau apă minerală
- 3 linguri cu ulei
- 1 linguriţă cu sare
- 2-3 bucăţi de carne de porc la borcan
- 3-4 cârnaţi
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 lingură cu verdeaţă tocată (mărar, tarhon sau pătrunjel)
- 3-4 frunze de mentă
- piper (pentru umplutură)
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Faceţi clătitele după metoda clasică; spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi în castron adânc; adăugaţi 3-4 linguri cu faină, amestecaţi, subţiaţi cu llapte şi apă, săraţi şi adăugaţi restul de faină şi lapte.
Dacă laptele lipseşte, folosiţi apă minerală. Ungeţi o tigaie cu ulei, turnaţi aluat cu un polonic, rumeniţi clătitele pe ambele părţi şi strângeţi-le pe un platou.
Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi cu 2 linguri de ulei. Lucraţi cu vasul acoperit. După 5 min adăugaţi carnea şi câmaţii tocate bucăţi mari şi lăsaţi să fiarbă 2-3 min, apoi trageţi cratiţa de pe foc, adăugaţi verdeaţa tocată, puţină sare şi piper, amestecaţi omogen şi umpleţi clătitele.
Aşezaţi-le în rânduri strânse în tava unsă cu ulei, turnaţi deasupra lor bulion desfăcut într-un pahar cu apă fierbinte şi condimentaţi cu frunze de mentă. Puneţi tava în cuptor pentru 1/2 oră, la foc potrivit.
Serviţi ca un fel de mâncare, lângă vin alb.
Pofta buna!