Clatite picante cu sos tomat
PrinteazaClatite picante cu sos tomat din: oua, faina, lapte, apa minerala, unt, supa de carne, margarina, bulion, sare, piper.
- 2 ouă
- 2 căni cu făină
- 1/2 l lapte
- 1 cană cu apă minerală
- sare
- 1 lingură cu unt
- 1/21 supă de carne
- 2 linguri cu margarină
- 1 lingură cu făină
- 2 linguri cu bulion de roşii
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Faceţi aluatul de clătite: spălaţi ouăle, spargeţi într-un vas emailat mai mare, turnaţi deasupra 2-3 linguri cu faină proaspăt cernută, omogenizaţi. Subţiaţi cu lapte şi apă minerală. Adăugaţi în aluat alte linguri de făină şi subţiaţi cu lapte.
Procedaţi aşa până terminaţi faina, laptele şi apa minerală. Lăsaţi aluatul în frigider 2-3 ore, apoi coaceţi clătitele.
Ungeţi cu unt o tigaie cu coadă, turnaţi un polonic cu aluat bine omogenizat, lăsaţi să se rumenească clătita la foc potrivit, apoi întoarceţi pe partea cealaltă pentru 1 min.
Strângeţi clătitele într-o farfurie plată, lăsaţi deoparte. Umpleţi cu amestec de salam, verdeaţa tocată, 1 ceapă tocată fine.
Faceţi sosul: înmuiaţi margarina într-o cratiţă emailată, pusă pe foc mic, adăugaţi faina, amestecaţi uşor, turnaţi supa câte puţin şi amestecaţi cu lingura de lemn până obţineţi un sos uniform. Adăugaţi bulionul, săraţi, piperaţi, fierbeţi 20 min, condimentaţi cu cimbru.
Aşezaţi clătitele în tavă înaltă, acoperiţi cu sos, puneţi la cuptor pentruJ/2 oră.
Pofta buna!