Clatite picante umplute cu carne rasol
PrinteazaClatite picante umplute cu carne rasol din: oua, faina, sare, apa minerala, ulei, carne rasol, ceapa, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii.
- 2 ouă
- 10-12 linguri cu făină
- 1/4 linguriţă cu sare
- 11 apă minerală
- 2 linguri ctu ulei (pentru clătite)
- 200-300 g carne rasol (de pui sau vită)
- 1 ceapă
- 1 ou
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper măcinat verdeaţă tocată
- 1 cană cu suc de roşii sau 2-3 roşii bine coapte
Mod de preparare:
Faceţi clătitele după metoda clasică.
Clătitele se rumenesc puţin şi, mai ales, nu se prăjesc în mult ulei. Tigaia în care se fac clătitele se unge doar cu ulei. Tocaţi ceapa şi căliţi-o cu 1 linguriţă de ulei timp de 5 min.
Adăugaţi carnea rasol tăiată cuburi mici şi lăsaţi să stea pe foc 2-3 min. Trageţi vasul de pe foc, răciţi amestecul 1/4 oră adăugaţi 1 ou, verdeaţă tocată, sare, piper măcinat şi omogenizaţi amestecul.
Umpleţi clătitele, rulaţi-le şi aşezaţi-le în tavă sau formă de sticlă termorezistentă în care aţi turnat 2 linguri de ulei.
Puneţi forma în cuptorul cald, după ce aţi pus printre clătite felii de roşii decojite.
După 1/2 oră serviţi mâncarea caldă, lângă vin alb.
Pofta buna!