Clatite picante umplute cu carne
PrinteazaClatite picante umplute cu carne din: oua, faina, lapte, sifon, ulei, sare, carne, carnati, ceapa, verdeata, menta, piper, bulion.
- 2 ouă
- 20 linguri făină cernută
- 1 l lapte
- 1 cană cu apă rece, sifon sau apa minerală
- 3 linguri cu ulei
- 1 linguriţă cu sare
- 2-3 bucăţi de carne la borcan
- 3-4 cârnaţi
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 lingură cu verdeaţă tocată (marar, tarhon sau pătrunjel)
- 3-4 frunze de mentă
- piper
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Faceţi clătitele după metoda clasică: spălaţi ouăle, ştergeţi-le cu şerveţele, spargeţi-le într-un castron; adăugaţi 3-4 linguri cu faină, amestecaţi, subţiaţi cu lapte şi apă, săraţi si adăugaţi restul de faină şi lapte.
Dacă nu aveţi lapte, folosiţi apa minerală.
Ungeţi o tigaie cu ulei, turnaţi aluat cu un polonic, rumeniţi clătitele pe ambele părţi si strângeţi-le pe un platou. Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi cu 2 linguri de ulei.
Lucraţi cu vasul acoperit.
După 5 min, adăugaţi carnea şi cârnaţii tocate bucăţi mari si lăsaţi să fiarbă 2-3 min, apoi trageţi cratiţa de pe foc, adăugaţi verdeaţa tocata, puţină sare si piper, amestecaţi bine şi umpleţi clătitele.
Aşezaţi-le in rânduri strânse în tava unsă cu ulei, turnaţi deasupra lor bulion desfăcut într-un pahar cu apa fierbinte şi condimentaţi cu frunze de mentă.
Puneţi tava în cuptor pentru 30 min, la foc potrivit.
Pofta buna!