Clatite picante umplute cu ciuperci

Printeaza

Clatite picante umplute cu ciuperci din: clatte, ciuperci, ceapa, oua, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, marar.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu ciuperci

  • 10-12 clătite
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 ou
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 3 roşii mari
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri cu mărar tocat

 

Mod de preparare:

Faceţi clătitele după reţeta clasică: 1 ou, 12 linguri cu faină, 1/4 linguriţă de sare, 3/41 lapte sau sifon, 2 linguri cu ulei.

Spălaţi cu atenţie ciupercile, tocaţi codiţele şi pălăriile nu prea’ mărunt, strângeţi tocătura în castron adânc. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ceapa mărunt, puneţi peste ciuperci, răsturnaţi în tigaie şi căliţi împreună cu 1 lingură de ulei.

După 5 min, adăugaţi usturoiul tocat şi roşiile decojite şi tăiate romburi sau felii. Dacă folosiţi bulion îl adăugaţi când ciupercile nu mai au sos. Amestecul se foloseşte când este bine scăzut.

Răciţi 1/4 oră, săraţi şi piperaţi, umpleţi clătitele, rulaţi, aşezaţi în forma unsă cu lei. Condimentaţi şi cu mărar tocat şi puneţi forma în cuptorul cald 1/2 oră.

Serviţi mâncarea caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.