Clatite picante umplute cu conopida
PrinteazaClatite picante umplute cu conopida din: seminte, ulei, ardei, usturoi, ghimbir, faina, lapte, conopida, turmeric, iaurt, sare, piper.
- 2 linguriţe cu seminţe de chimion
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 3 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată şi rasă
- 1 ceaşcă (120 g) făină
- sare şi piper
- 1 ou mare, bătut uşor
- 250 ml lapte gras + extra, dacă este necesar
- ulei, pentru prăjit
Pentru umplutura:
- 1 conopidă mică, ruptă în bucheţele
- ulei, pentru prăjit
- 1 linguriţă cu seminţe de chimion, măcinate
- 1/2 linguriţă cu turmeric, măcinat
- 1/2 linguriţă cu piper cayenne
- 1 linguriţă cu sare
- 250 ml iaurt gras
- o mână de coriandru proaspăt, tăiat mărunt
Mod de preparare:
Pentru clătite, prăjeşte seminţele de chimion într-o tigaie, apoi adaugă jumătate din cantitatea de ulei, ardeiul iute, usturoiul şi ghimbirul şi prăjeşte timp de 2 minute, la tigaia de pe foc şi pune compoziţia într-un castron.
Adaugă făina, amestecă bine şi asezonează. Modelează o gaură în centru şi pune ouăle şi jumătate din cantitatea de lapte. Amestecă folosind un mixer.
Adaugă laptele rămas şi continuă să mixezi până obţii o compoziţie moale, apoi toarnă uleiul rămas. Acoperă castronul şi lasă la frigider timp de 15 minute.
Pentru umplutură, încălzeşte bine uleiul într-o tigaie şi prăjeşte bucheţelele de conopidă până devin maronii pe margini. Scoate-le pe o hârtie absorbantă.
Separat, amestecă seminţele de chimion, turmeric, piperul cayenne şi sarea şi presară-le peste conopidă. Amestecă. Coace clătitele într-o tigaie largă, teflonată.
Pentru a servi, mixează iaurtul şi coriandrul. Pune câte o lingură plină de conopidă pe fiecare clătită, stropeşte cu amestecul de iaurt şi rulează.
Pofta buna!