Clatite picante umplute cu salam
PrinteazaClatite picante umplute cu salam din: oua, faina, apa minerala, ulei, salam, ceapa, usturoi, verdeata.
- 10-14 clătite făcute din: 2 ouă, 12-14 linguri cu făină, 1lapă minerală, sare şi 2 linguri cu ulei
- 300 g salam
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ou
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingură de verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa şi căliţi-o cu o lingură de ulei. Lucraţi la foc mic cu vasul acoperit. După 5-6 min adăugaţi salamul tăiat cubuleţe şi usturoiul tocat mărunt. Lăsaţi să se amestece aromele 3-4 min şi stingeţi focul. Lăsaţi amestecul să se răcească IM oră, adăugaţi oul şi verdeaţa tocată, omogenizaţi.
Umpleţi clătitele, rulaţi-le şi aşezaţi-le în rânduri în forme de sticlă termorezistentă în care aţi pus ulei. Puneţi forma la cuptor pentru 20 min. Lucraţi lai foc potrivit.
Serviţi clătitele ca un fel de mâncare lângă sau vin alb.
Pofta buna!