Clatite cu portocale si miere
PrinteazaClatite cu portocale si miere din: suc de portocale, oua, unt, zahar vanilat, faina, sare, praf de copt, coaja de portocala, portocale, unt, miere.
- 300 ml de suc de portocale
- 2 oua
- 50 g de unt topit
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 200 g de faina
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- coaja rasa de la o poratocala
Ingrediente pentru servire:
- 2 portocale
- 20 g de unt
- miere
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele lichide: sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit si racit.
Sucul de portocale nu este nevoie sa-l strecurati de pulpa. Se amesteca ingredientele solide: faina, sarea, praful de copt.
Se incorporeaza treptat ingredientele solide in cele lichide pana cand se formeaza un aluat ca o smantana groasa.
Se adauga coaja rasa de portocale.
Se incinge o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei sau unt, dupa care se toarna jumatate de polonic de aluat in mijlocul tigaii si se frig pana se rumenesc, apoi se intorc pe cealalta parte.
Intre timp, curatati portocalele de coaja, apoi taiati-le transversal felii de circa 5 mm grosime, stropiti-le cu miere si caramelizati-le intr-o tigaie antiaderenta in care ati topit cele 20 g de unt.
Serviti clatitele calde cu feliile de portocale caramelizate.
Clatite cu portocale si miere
Pofta buna!