Clatite cu praz si cartofi
PrinteazaO reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper.
- 250 g faina
- 6 oua
- 400 ml lapte
- 100 g unt
- 5 fire de praz
- 2 cartofi mari
- 400 ml smantana
- 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat
- 2 lamai
- 200 g cascaval ras
- 2 catei de usturoi
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu ouăle, laptele, untul topit, sare şi piper. Lăsaţi în repaus amestecul bine omogenizat, pentru 1 oră. Căliţi în ulei căţeii de usturoi, curăţaţi şi întregi, apoi eliminaţi-i. Puneţi apoi în ulei prazul tăiat în segmente de 5 – 8 cm şi stoarceţi lămâile deasupra lui. Săraţi şi lăsaţi-l să se călească, la foc mic, amestecând să nu se prindă de vas.
Când prazul este călit pe jumătate, adăugaţi cartofii, curăţaţi, spălaţi şi raşi cu răzătoarea mare, sare şi piper, după gust. Continuaţi călirea ingredientelor încă 10 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. într-o tigaie unsă cu foarte puţin ulei coaceţi clătitele din aluatul lăsat în repaus.
Umpleţi toate clătitele cu amestec de praz şi cartofi. împachetaţi-le în patru .
Ungeţi cu ulei o tavă termorezistentă. Aşezaţi clătitele împachetate în tavă, suprapuse puţin, cu vârful în tavă şi partea desfăcută în sus. Amestecaţi smântână cu caşcavalul, cimbrul şi puţină sare şi turnaţi amestecul peste clătitele din tavă.
Coaceţi la foc potrivit, până când ingredientele se rumenesc uniform.
Clatite cu praz si cartofi
Pofta buna!