Clătite cu praz şi ciuperci

Printeaza

Clătite cu praz şi ciuperci din: ou, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, ciuperci, praz, salata verde.

Ingrediente:Clatite_cu_praz_si_ciuperci

pentru clatite:

  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa mienrala
  • sare
  • 25 ml ulei pentru prajit

pentru umplutura:

  • 100 g ciuperci
  • 1 fir praz
  • 4 frunze salata verde
  • 25 ml ulei
  • patrunjel (pentru ornat)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli legumele. Cureţi de prima foaie prazul, apoi îl tai felii. Ciupercile le tai bucăţi, iar salata o rupi cu mâna.

Prepari aluatul de clătite şi le coci pe ambele părţi. Le aşezi una peste alta într-o farfurie pe care o acoperi.

Astfel, clătitele deja preparate nu se vor usca în timp ce le coci pe celelalte.

Sotezi în 25 ml de ulei încins prazul şi ciupercile. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi pătrunjelul tăiat.

Umpli fiecare clătită cu compoziţia sotată, cu câteva bucăţi de salată şi rulezi.

Serveşti imediat după preparare.

Clătite cu praz şi ciuperci

Clatite_cu_praz_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Clatite cu pui si curry

Clatite cu pui si curry din: piept de pui, curry, ulei, faina, lapte, unt si sare.   Ingredinte: Umplutura: 600 g piept de pui taiat fasii subtiri o lingura de curry ulei Pentru sosul alb: o lingura de faina 50 ml apa lapte sau supa de carne 50 g unt sare     Mod de […]

retete

Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar din: urda, marar, sare, faina, ou si untura. Ingredinte: 300 gr. urda o legatura marar sare 150 gr. faina 1 ou 100 gr. untura     Mod de preparare Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza […]

 

Clătite cu conopidă

Clătite cu conopidă din: conopida, oua, ceapa, sare si piper. Usor de preparat si foarte gustoase. Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă gata spălată 4 ouă organice ceapă sare şi piper după gust       Mod de preparare: Pune conopida într-un robot de bucătărie şi toacă foarte mărunt, adaugă apoi ouăle şi amestecă până se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.