Clatite de primavara

Printeaza

Clatite de primavara din: oua, spanac, apa minerala, bere, faina, sare, piper, cascaval, sunca, ceapa, ardei gras, salata, rosii, masline, menta.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 lingură suc de spanac
  • 200 ml apă minerală
  • 200 ml bere
  • făină
  • sare
  • piper

Pentru umplutură:

  • 300 g caşcaval
  • 300 g şuncă presată
  • 4 ouă fierte tari
  • 2 cepe roşii
  • 2 ardei graşi (de culori diferite)
  • 1 legătură ceapă verde (codiţele)
  • 1 salată verde
  • 5-6 roşii cherry
  • 50 g măsline fără sâmburi
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Se prepară două feluri de clătite. Se bat două ouă cu sare, se adaugă 3-4 linguri de făină, berea şi un praf de piper, se amestecă bine şi se lasă la frigider 15 minute, apoi se coc clătitele, una câte una.

Se bat celelalte două ouă cu un praf de sare şi puţin piper.

Se adaugă o lingură de suc de spanac, 3-4 linguri de făină şi apă minerală până se formează un aluat care curge, ca o smântână grosuţă.

Se lasă la frigider 15 minute, apoi se coc clătitele, una câte una.

Se taie caşcavalul şi şunca presată felii subţiri, ardeii şi salata verde se taie fâşii, ceapa roşie rondele, ouăle fierte şi măslinele felii subţiri, iar roşiile cherry se taie pe jumătate.

Se umplu clătitele cu ingredientele pregătite şi se rulează.

Se lasă la frigider o oră să se fixeze ingredientele, apoi se taie fiecare clătită în 2-3 bucăţi.

Se prind câte două bucăţi diferite de clătite cu un băţ de frigăruie, aşezând la capete câte o o jumătate de roşie.

Se ornează cu codiţe de ceapă verde, frunze aromate de mentă si se servesc.

 

Clatite de primavara

Clatite_de_primavara

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.