Clătite cu sardine

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei.

Ingrediente:

  • 500 ml apă minerală
  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 500 g sardine
  • o lămâie
  • 50 g unt
  • 40 g făină
  • 350 ml apă
  • un ardei iute
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Sardinele se curăţă de cap şi de coadă, se eviscerează, se spală şi se condimentează.

Se aşază într-o tavă, se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămâie, se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se scot când s-a evaporat tot lichidul şi au devenit aurii.

Apa minerală se mixează împreună cu ouăle, un sfert de linguriţă de sare, un vârf de cuţit de piper şi 400 g făină până rezultă un aluat subţire, dar omogen.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă aluat şi se coace clătita pe ambele părţi până devine aurie. Se procedează la fel cu restul aluatului şi se aşază clătiteîfe pe un platou.

Se încinge untul, se adaugă făina şi se căleşte. Se toarnă apa simplă, se fierbe până se îngroaşă, se ia de pe foc, se condi­mentează şi se toarnă sucul de lămâie rămas.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.