Clatite cu somon si crema de branza
PrinteazaClatite cu somon si crema de branza din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, somon afumat, usturoi, telemea, branzica de vaci, unt, marar, patrunjel.
compozitia pentru clatite:
- 2 oua
- 200 g faina
- 100 ml lapte
- apa minerala
- sare
- ulei
umplutura:
- 300 g somon afumat
crema de branza:
- 3 catei de usturoi
- 200 g telemea
- 200 g branzica de vaci
- 100 g unt
- marar proaspat
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Frecăm ouăle cu un praf de sare. Adăugăm făina şi turnăm laptele amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloaşe.
Pentru a obţine o compoziţie precum o smântână subţire, completăm cu apă minerală, amestecând energic.
Incingem o tigaie, ungem cu ulei şi turnăm compoziţie cu ajutorul unui polonic. După ce s-a rumenit, întoarcem pe partea cealaltă.
Scoatem clătita pe un platou şi repetăm operaţia până terminăm compoziţia.
Frecăm untul moale cu telemeaua rasă, brânzica de vaci şi verdeaţă tocată. Adăugăm usturoiul pisat mărunt şi frecăm totul foarte.
Pe fiecare clătită punem o fâşie de somon afumat, întindem cremă de brânză şi rulăm.
Tăiem rondele şi prindem cu scobitori. Păstrăm la rece până în momentul servirii.
Clatite cu somon si crema de branza
Pofta buna!