Clatite cu somon (varianta)

Printeaza

Clatite cu somon din: oua, faina, sare, lapte, spanac, ulei de unt, somon afumat, smantana.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 1 priză de sare
  • 200 ml lapte
  • 730 g spanac ulei de unt
  • 400 g somon afumat (felii)
  • 150 ml smântână

 

Mod de preparare:

Din ouă, făină, sare şi lapte se prepară un aluat omogen, ce se lasă apoi să se odihnească timp de 30 de minute. Se alege spanacul, se curăţă şi se opăreşte în apă cu sare. Se trece apoi sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Din aluatul de clătite se prăjesc în uleiul de unt circa 16 clătite mici, care apoi se scot din tigaie şi se păstrează la căldură. Se taie feliile de somon afumatîn 16 porţii.

Se unge cu smântână fiecare clătită, se aşează frunzele de spanac, iar peste acestea bucăţile de somon. Clătitele se rulează, apoi fiecare se taie în jumătate, oblic şi se fixează cu beţigaşe.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.