Clatite cu sos de ciocolata
PrinteazaClatite cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei, smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom.
Ingrediente:
pentru clatite:
- 2 oua
- 1 pahar faina
- 1 pahar lapte
- 1 pahar apa minerala
- 1 lingura zahar
- 1 praf de sare
- 3-4 linguri ulei
pentru umplutura:
- 150 ml smantana dulce
- 150 g zahar pudra
- coaja rasa de la 1 portocala
- scortisoara
- 50 g stafide
- 300 g nuca macinata
- 2 linguri rom
pentru sos:
- 100 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata neagra
- 1 lingura rom
Mod de preparare:
Pentru a pregăti umplutură, amesteci smântână cu zahărul pudră, coaja rasă de portocală, nucile, scorţişoara şi stafidele pe care, în prealabil le-ai înmuiat în rom diluat cu apă călduţă.
Omogenizezi compoziţia şi o păstrezi la rece până sunt gata toate clătitele.
Pentru clătite, pui într-un castron făina cernută, sarea, zahărul şi ouăle, apoi torni treptat laptele alternând cu apa minerală şi mixezi cu telul, până când compoziţia devine omogenă.
Acoperi vasul şi laşi compoziţia să se odihnească la rece, pentru 1/2 oră.
Ungi cu ulei o tigaie încinsă şi torni câte un polonic mic de compoziţie, în timp ce înclini uşor tigaia, ca să obţii un strat uniform, pe toată suprafaţa. Coci pe rând clătitele, pe ambele feţe.
Pentru sos, topeşti la bain-marie ciocolata şi o amesteci cu frişca, lei vasul de pe foc şi adaugi romul.
Serveşti clătitele umplute cu crema de nuci şi stropi¬te cu sos de ciocolată.
Clatite cu sos de ciocolata
Pofta buna!