Clatite cu sos de iaurt

Printeaza

Clatite cu sos de iaurt din: malai, faina, praf de copt, porumb, sare, piper, lapte, ulei, coriandru, iaur, lamaie.

Ingrediente:

  • 75 g mălai
  • 75 g făină albă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 20o g boabe de porumb sau 1 ştiulete de porumb proaspăt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 150 ml lapte dulce sau apă
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri frunze de coriandru tocate
  • 2 albuşuri

Pentru sos:

  • 150 g iaurt de casă
  • coaja rasă de la 1 lămâie proaspăt rasă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru măcinate fin

 

Mod de preparare Clatite cu sos de iaurt:

Amesteci într-un castron mălaiul, făina şi praful de copt, apoi adaugi treptat 1 lingură de ulei şi laptele rece.

Omogenizezi aluatul.

Dacă întrebuinţezi porumb proaspăt, îi fierbi şi cureţi boabele cu un cuţit, încorporezi în aluat boabele de porumb, frunzele de coriandru tocate fin şi albuşurile bătute spumă.

Laşi aluatul să se odihnească timp de 20 de minute, la rece. încingi o tigaie antiaderentă şi o ungi cu un şerveţel îmbibat în uleiul rămas.

Cu un polonic mic, iei compoziţie şi o prăjeşti 3-4 minute în tigaie, întorcând fiecare clătită pe ambele părţi.

In iaurtul de casă încorporezi seminţele de coriandru proaspăt măcinate, coaja şi zeama de lămâie.

Serveşti clătitele împreună cu sosul răcoritor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.