Clătite cu sos de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu sos de portocale din: faina, zahar, oua, lapte, grand marnier, unt, sare, suc de portocla, suc de lamaie cognac si coji de portocale.
- 120 g faina
- 30 g zahar
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 60 ml apa
- 50 ml Grand Marnier
- 30 g unt
- sare
sosul de portocale:
- 85 g unt
- 55 g zahar
- coaja si sucul de la 1 portocla mare
- coaja si sucul de la 1 lamaie
- 150 g suc de portocale
- 50 ml Grand Marnier
- 60 ml cognac pentru flambare
- coji de portocale pentru decorare
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, sarea, zahărul, ouăle bătute puţin. Amestecul este mai reuşit dacă îl faceţi cu un mixer.
Când ingredientele s-au omogenizat, adăugaţi laptele treptat, apa, lichiorul de portocale. Omogenizaţi bine amestecul, apoi lăsaţi-l în repaus 30 de minute.
Coaceţi din acest amestec clătite, ungând o tigaie cu foarte puţin unt înainte de fiecare clătită. Lăsaţi clătitele suprapuse să se răcească.
Pentru sos, amestecaţi într-o tigaie untul cu zahărul praf, coaja rasă de lămâie şi portocală şi sucul lor. Adăugaţi şi lichiorul de portocale.
Lăsaţi tigaia la foc mic, până când sosul începe să se îngroaşe foarte puţin. Puneţi în sosul fierbinte o clătită, acoperiţi-o de sos şi cu ajutorul unei linguri şi a unei furculiţe împachetaţi clătita în jumătate şi apoi în patru.
Scoateţi-o pe un platou. Procedaţi la fel cu toate şi aşezaţi-le pe acelaşi platou una lângă alta.
Pentru flambare, amestecaţi lichiorul de portocale cu cognac- ul, stropiţi clătitele cu acest amestec şi apoi aprindeţi cu grijă amestecul.
Flacăra se va stinge singură. Ornaţi cu fâşii subţiri de coji de portocale
Clătite cu sos de portocale
Pofta buna!