Clatite in sos de vanilie
PrinteazaO reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri.
pentru umplutura:
- 250 g branza de vaci
- 3 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocala
- un praf de sare
pentru sos:
- 500 g smantana
- 3 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
pentru bezea:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 1/2 linguri zahar
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru umplutura, apoi umpli clătitele (deja făcute), dându-le forma unor suluri de 6-7 cm. Aşezi clătitele în forma unsă cu puţin unt şi torni deasupra sosul de vanilie, preparat astfel: Smântână, gălbenuşurile şi zahărul le amesteci şi le pui pe foc mic până ce dă amestecul în clocot.
La final, aromatizezi clătitele cu zahărul vanilat. Dai forma la cuptor şi prepari bezeaua. Baţi spumă albuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Scoţi tava şi torni bezeaua cu ajutorul unui şpriţ, introduci tava la cuptor până ce bezeaua devine aurie, fără să deschizi uşa cuptorului. O presari cu zahăr vanilat şi serveşti.
Clatite in sos de vanilie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- clatite cu sos de vanilie
Azi fac niste clatite