Clatite in sos de vanilie

Printeaza

O reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri.

Ingrediente:

pentru umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare

pentru sos:

  • 500 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

pentru bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru umplutura, apoi umpli clătitele (deja făcute), dându-le forma unor suluri de 6-7 cm. Aşezi clătitele în forma unsă cu puţin unt şi torni deasupra sosul de vanilie, preparat astfel: Smântână, gălbenuşurile şi zahărul le amesteci şi le pui pe foc mic până ce dă amestecul în clocot.

La final, aromatizezi clătitele cu zahărul vanilat. Dai forma la cuptor şi prepari bezeaua. Baţi spumă albuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Scoţi tava şi torni bezeaua cu ajutorul unui şpriţ, introduci tava la cuptor până ce bezeaua devine aurie, fără să deschizi uşa cuptorului. O presari cu zahăr vanilat şi serveşti.

Clatite in sos de vanilie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • clatite cu sos de vanilie

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.