Salată de macrou afumat cu fasole si cocos din: boabe de fasole, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet de vin, fulgi de nuca de cocosa, sare si piper. Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire Ingrediente: 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g) […]
Clatite cu spanac si branza feta
PrinteazaClatite cu spanac si branza feta din: lapte, ulei, sare, sunca, feta, piper.
Ingrediente:
aluat:
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- un praf sare
umplutură:
- 150 g şuncă afumată
- 200 g brânză feta
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clatite cu spanac si branza feta: Pentru aluat, se cern făina cu sarea, se face un gol si se pun oul bătut şi lapte în fir subţire, în timp ce se amestecă.
încinge tigaia unsă puţin cu ulei, se ia cu polonicul şi se toarnă clătita în tigaie.
prăjeşte circa 3 minute si apoi se scoate pe un platou. repetă operaţiunea până la terminarea aluatului şi se scot clătitele cu hârtie de copt intercalată între ele.
Pentru garnitură, în ulei se pune spanacul bine scurs, se lasă 2-3 minute, se trage de pe foc, se pun şunca tăiată cubuleţe şi brânza, la fel, se potriveşte gustul de sare si piper.
Fiecare clătită se umple cu amestec de spanac, se asază într-un vas cu unt si se presară caşcaval.
lasă la cuptor 5, maximum 10 minute.
Pofta buna!
Dovlecei condimentaţi copţi din: dovlecei,dovleac, ulei de masline, pudra cu curry, sare de mare, scortisoara, chimen, usturoi si stafide. Ingrediente: 2 dovlecei, tăiaţi pe lungime în jumătăţi 1 dovleac galben 1 linguriţă de ulei de măsline ¾ linguriţă de pudră de curry ½ linguriţă de sare de mare ¼ linguriţă de scorţişoară măcinată 1/8 – […]